Nyheter från BGR

Stötta det lokala näringslivet

Bilden visar en ung dam som handlar kläder i en butik under coronapandemin

De hjälper dig med trygga köp och att nyttja tjänster
– på nya, annorlunda och smarta sätt.

Hos butiker, restauranger, caféer och hos serviceföretagen som frisörer eller skönhetssalonger, har man vidtagit åtgärder enligt myndigheternas rekommendationer för att minska smittspridningen. I och med de skärpa råden för Jönköpings län, ska vi avstå fån att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas. Alldeles självklart. Men samtidigt behöver vi tillsammans hjälpa de lokala näringarna att klara krisen.

Ta kontakt med ditt favoritställe och fråga vilka alternativa sätt de erbjuder, om du inte vill göra ett fysiskt besök på plats. För att du ändå ska kunna nyttja utbudet är uppfinningsrikedomen stor: Vissa ger möjligheten till personlig tid i butiken, ihopplockning av varor som du kan hämta vid dörren eller få hemlevererat. Restauranger och caféer erbjuder mat för avhämtning. Service näringarna tar till extraordinära lösningar för att du på ett så säkert sätt som möjligt exempelvis ska kunna gå håret fixat.

När det kommer till julklappar, då kan ett presentkort hos ett lokalt företag eller handelsförening vara en gåva som ger dubbel glädje detta år.